Bloemen Schotsmans logo

Home
Onze ServicesBloemenabo,
bruidsboeket,
zaalversiering,
leverdienst,...

Onze Winkelvoorbeelden van
Ons werk,
openingsuren,
enkele foto's

WorkshopsMeer info + foto's
van onze
workshops

ContactinfoAdres, telefoonnr,
email, map


MEDEDELING
Na bijna 45 jaar zijn wij gesloten vanaf 1/1/2008.
Wij bedanken al onze klanten voor het jarenlange vertrouwen.

Voor bestellingen/leveringen in het Antwerpse raden wij Bloemenhal Steve aan, te bereiken op 03/238.51.70.

Bruidsjurk

Gefeliciteerd met uw verloving!

Als u als 99% van de bruiden bent dan is de bruidsjurk het eerste waar u aan denkt als u zich uw aanstaande huwelijk voorstelt. Ook stelt u zich waarschijnlijk van kindsaf al uw huwelijksdag voor en had u beter een droombeeld van hoe uw huwelijksdag er zou uitzien dan wie uw aanstaande wederhelft zal worden.

Er wordt meestal meer tijd gestoken in het kiezen van de bruidsjurk dan in de meeste andere zaken die bij uw huwelijk komen kijken. Behalve natuurlijk in de keuze van de echtgenoot of echtgenote... hopelijk.

Wij hebben door de jaren heen reeds met honderden aanstaande bruiden gesproken en hebben een aantal goede tips omtrent de keuze van een bruidsjurk gehoord. De belangrijkste daarvan zetten we voor u even op een rijtje:

7 tips bij het kiezen van uw bruidsjurk

1. De grote bruidsjurk pas-dag

Wat heb je nodig?

Ingredienten: een goeie, geduldige en vooral eerlijke vriendin, 1 digitale camera, de grootste/duurste bruidswinkel in uw buurt, uw beste lingerie (want een volstrekte vreemde zal er veel van zien), veel tijd. Maak geen andere plannen voor de rest van de dag want bij het kiezen van een bruidsjurk willen we geen stress!

Wat ga je doen?

Ga naar de duurste/grootste bruidswinkel in uw buurt. Er zijn winkels die niet toestaan dat u uzelf in een bruidsjurk laat fotograferen, dus informeer hier op voorhand naar. Zorg dat u deftig bent gekleed en geef de indruk dat uw budget ruim genoeg is en de kans zal al groter zijn dat ze het toch toestaan. Laat de bruidswinkel niet toe dat u foto's neemt ? Bedank hen dan voor hun diensten en ga naar een andere bruidswinkel. Er zijn er genoeg, en in deze tijd van crisis zullen ze een potentiele klant liever niet zien vertrekken.

Probeer vervolgens ALLE bruidsjurken die u in de verste verte aanstaan. Probeer ook de bruidsjurken die u op het eerste zicht niet bevallen, het is dikwijls net die bruidsjurk die uiteindelijk het beste bij u past en waar u in zult trouwen. Elke keer u een bruidsjurk aanhebt die u ook maar een beetje bevalt, neem er dan een foto van. Blijf doorgaan tot u zowel de bruidskledij verkoopster als de voorraad bruidsjurken hebt uitgeput. Adem vervolgens eens heel diep in, bedank de verkoopster en ga naar huis om alle foto's te bekijken en er een nachtje over te slapen.

Bruidskleding - de verkoopstrukken

Op deze moment vertrekken is niet gemakkelijk, maar het aankopen van een bruidsjurk is mogelijk een van de belangrijkste momenten in uw leven en mag geen impuls-aankoop zijn. De verkoopster zal u al dan niet subtiel tot aankoop van/voorschot voor een bruidsjurk te laten overgaan.
'Gisteren is er nog iemand geweest voor dat model bruidsjurk, het is een exclusief model en we hebben er maar 1 van'.
'Wij hebben een speciale actie, als u nu beslist mag ik u 10% korting op deze bruidsjurk geven'. Neem het haar niet kwalijk, ze is een verkoopster en haar taak is verkopen.

Wat moet u vooral NIET doen?

Vooral nu niets kopen of beslissen! !!! Neem u op voorhand voor dat u geen voorschot zult geven en niets zult aankopen. Mocht die bruidsjurk echt weg zijn, gegarandeerd dat ze dan nog wel net datzelfde model bruidsjurk kunnen krijgen, of dat u met die foto zelfs naar een andere winkel kunt stappen en mogelijk nog meer dan die 10% korting kunt krijgen (dit is ook de hoofdreden dat sommigen het niet toelaten dat u foto's neemt)

2. Start op tijd met de zoektocht naar een bruidsjurk

Verwacht niet een kant en klare perfect passende bruidsjurk te vinden. Uw bruidsjurk zal op maat moeten worden gemaakt of aangepast. Mogelijk kunt u nog kleine veranderingen en versieringen laten aanbrengen of verwijderen.

Sommige exclusieve designers van bruidsjurken vragen dat U uw bruidsjurk 3-4 maanden op voorhand bestelt. Bij anderen is een kortere termijn mogelijk, maar dan zult u meestal in verhouding meer betalen. Vermoedelijk laten de minder dure designers van bruidsjurken een deel van het werk aan uw bruidsjurk in een land uitvoeren waar de lonen lager liggen.

3. Houd een open geest

Sta open voor suggesties van de designer of verkoopster. Zij hebben al honderden bruiden aan de perfecte bruidsjurk geholpen en hebben dus echt wel meer ervaring dan jijzelf. Ze kijken naar je lichaamsbouw, persoonlijkheid, uitstraling en houden ook rekening met je budget als je dat aangeeft. Uiteindelijk zul je zelf moeten kiezen, maar je kunt wel de suggesties aanhoren en proberen.

Weet je ook dat we voorstelden een eerlijke vriendin mee te nemen ? Luister ook naar haar suggesties en opmerkingen.

4. Laat u niet te sterk beinvloeden door de bruidsmode

Dit is niet de moment om voor een modegril te gaan. Een bruidsjurk moet tijdloze elegantie en klasse uitstralen. De foto's in uw bruidsjurk zullen voor vele tientallen jaren door honderden mensen bekeken worden. U zult ze aan uw kinderen en kleinkinderen tonen.
Zet uzelf op voorhand niet voor schut.

Als u een bruidsjurk past, vraag uzelf dan af: kan ik de foto's hiervan binnen 10 of 20 jaar nog tonen ?

5. Kies een stijl van bruidsjurk die bij u past

Als u momenteel niet staat met een hoed en een bepaalde soort mouwen dan zult u dat op uw trouwdag ook niet doen. Kies niet een opzichtige bruidsjurk als u zich normaal gezien sober kleedt. Kies ook geen sobere bruidsjurk als u graag in de kijker loopt.
Maar doe vooral waar u zelf zin in hebt: uw huwelijk is vooral uw dag! (zelf meer die van u dan van de bruidegom!)

6. Is wit niet uw kleur...

Staat u niet goed in wit, kies dan een zachtere vorm van wit - 'gebroken wit', met tonen van een andere kleur. De bruidsjurk moet uw schoonheid beter doen uitkomen, hij moet een symbiose met u aangaan. U moet niet een mooie vrouw in een mooie bruidsjurk zijn, u moet een mooie bruid zijn. Het geheel moet meer zijn dan de aparte delen om het zo cru te stellen.
Wanneer u de juiste bruidsjurk past zult u zelf wel merken dat het klikt.

De bruidsjurk moet u letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven zijn.

7. Doe eerst de nodige bruidsjurk research

Er zijn genoeg tijdschriften en online bronnen beschikbaar om op voorhand een beeld te krijgen van alle mogelijke modellen van bruidsjurken.

Toen u uzelf voorstelde in een bruidsjurk, welk model van bruidsjurk had u dan in gedachte ? U mag uzelf hier echter niet te veel op blindstaren. Het is best mogelijk dat in de praktijk een bruidsjurk waarvan u het totaal niet verwachtte uiteindelijk perfekt bij u blijkt te passen.

Bonus tip - wees niet al te zuinig op de rest

En dan bedoelen we niet enkel het bruidsboeket.

Als u mogelijk duizenden euro's aan de perfecte bruidjurk uitgeeft, dan gaat u zich toch niet laten kappen of macquilleren door een vriendin ? De kans is groot dat een goedbedoelende vriendin voorstelt om 'uw haar te komen doen', bedank haar op een tactvolle manier en laat het door een professional doen. Bespaar uzelf risico's en mogelijke conflicten met de vriendin als uw haar dan toch niet blijkt te zijn wat u er beiden van had gedacht.

Enige video's omtrent het kiezen van een bruidsjurk

50 designer bruidsjurken

Hoe kies ik een bruidsjurk

Welke lingerie draag je onder je bruidsjurk ?

Hoe bewegen in je bruidsjurk ?

[Bruidswerk] [Home]


spacer

Colman-Schotsmans bvba   Oude Bareellei   2170 Merksem   03/645.2X.XX   info@bloemenschotsmans.be - privacybeleid