Bloemen Schotsmans logo

Home
Onze ServicesBloemenabo,
bruidsboeket,
zaalversiering,
leverdienst,...

Onze Winkelvoorbeelden van
Ons werk,
openingsuren,
enkele foto's

WorkshopsMeer info + foto's
van onze
workshops

ContactinfoAdres, telefoonnr,
email, map


MEDEDELING
Na bijna 45 jaar zijn wij gesloten vanaf 1/1/2008.
Wij bedanken al onze klanten voor het jarenlange vertrouwen.

Voor bestellingen/leveringen in het Antwerpse raden wij Bloemenhal Steve aan, te bereiken op 03/238.51.70.

Bloemehal Steve, Haantjeslei 105 te 2018 Antwerpen heeft waarschijnlijk de grootste keuze aan kerstbomen in het Antwerpse (en nog de meest democratische prijzen ook).
Wegens stopzetting van onze activiteiten kunt u tot onze spijt bij ons niet langer terecht voor uw kerstboom.Kerstbomen

Met hun karakteristieke vorm en frisse geur zijn kerstbomen ongetwijfeld HET kerst-symbool bij uitstek.
Vanaf begin december gaan de meeste mensen op zoek naar een kerstboom. Mensen met kinderen wachten meestal tot de Sint is langsgeweest om een kerstboom in huis te halen.

Kerstboom-imitatie of echt ?

Namaak-kerstbomen worden bijna niet meer gezet. Echte kerstbomen zien er niet alleen mooier uit; de frisse dennegeur van een echte kerstboom is onvervangbaar en eigenlijk ook wel een beetje de geur van kerstmis.

Sommige mensen beweren dat een kerstboom toch zo snel zijn naalden laat vallen en dat die vervolgens overal in- en tussengeraken. Maar de betere huidige kwaliteit kerstbomen met wortels laten veel minder snel hun naalden los.

Zijn er verschillende soorten kerstbomen ?

Vroeger werden hoofdzakelijk 'picea abies' kerstbomen verkocht. Deze kerstbomen zijn echter minder goed bestand tegen het klimaat van de standaard huiskamer en zijn niet zo mooi als de 'betere' kerstbomen die de laatste jaren in de handel te krijgen zijn.

Onder 'betere' kerstbomen verstaan we onder andere de 'Picea Omorica' en 'Nordman' varieteiten. Deze kerstbomen kosten misschien iets meer dan de standaard 'picea abies' varieteit, maar geven dan wel de zekerheid dat met kerstmis de naalden nog aan de kerstboom hangen en niet over het halve huis zijn verspreid.

Verkopen jullie ook kerstbomen ?

Uiteraard verkopen wij ook kerstbomen!
Vanaf begin december kunt in onze bloemenwinkel te Merksem-Antwerpen terecht voor een mooie keuze aan kerstbomen. Wij zorgen er voor dat we niet enkel verschillende afmetingen maar ook verschillende soorten kerstbomen in huis hebben.

Hoe verzorg ik mijn kerstboom ?

  • Giet de kerstboom regelmatig en niet al te zuinig. Een grote kerstboom kan wel tot een liter water per dag verdampen!
  • Indien mogelijk, plaats de kerstboom niet direkt naast of boven de verwarming of in direkt zonlicht.
  • Hebt u een onverwarmde garage of veranda, laat indien mogelijk de kerstboom daar dan eerst een paar dagen wennen aan de verhoogde temperatuur. Zo vermijdt u de shock van het te hoge temperatuursverschil.
  • Hebt u toch een kerstboom zonder wortel gekocht, zaag dan van de stam een centimeter of 2 af en plaats de kerstboom direkt in water. Als een afgezaagde stam aan lucht is blootgesteld zal die al na een paar uur opgedroogd zijn en geen water meer kunnen opnemen. Zo gauw er opgedroogde stukken of luchtbellen in de kanaaltjes komen kan er GEEN water meer opgezogen worden. (dit geldt ook voor bloemen)

Verkoopt u ook kerstdecoratie ?

Wij verkopen ook allerlei kerstdecoratie en kerstversiering.
Wij bieden een ruime keuze aan huisgemaakte kerststukken en tafelstukken.

Meer informatie: kijk bij kerstdecoratie![Kerstmis en decoratie] [Kerstboom decoratie tips] [Kerstboom versiering en verzorging] [Home]


spacer

Colman-Schotsmans bvba   Oude Bareellei   2170 Merksem   03/645.2X.XX   info@bloemenschotsmans.be - privacybeleid