Bloemen Schotsmans logo

Home
Onze ServicesBloemenabo,
bruidsboeket,
zaalversiering,
leverdienst,...

Onze Winkelvoorbeelden van
Ons werk,
openingsuren,
enkele foto's

WorkshopsMeer info + foto's
van onze
workshops

ContactinfoAdres, telefoonnr,
email, map
Kerstboom versiering en verzorging tips

Hou de kerstboom vers en groen

Indien u een kerstboom zonder wortel koopt, zaag dan de stronk af met een verse zaagsnede en plaats de kerstboom direkt in water. Een vers afgezaagde kerstboom zal vooral in het begin erg veel water opzuigen. Zorg ervoor dat de afgezaagde stronk steeds in water staat anders kunnen er luchtbelletjes in de kanalen komen of kunnen de kanaaltjes uitdrogen waardoor er geen water meer kan worden opgenomen.

Kerstboom bewaarmiddel

Mix 1 liter water met 2 volle eetlepels kristalsuiker en 1 theelepel bleekmiddel of javel.

Kerstverlichting en kerstversiering in de kerstboom plaatsen

Begin altijd eerst met de lichtjes, dan de slingers en vervolgens de kerstballen en andere versieringen. Dat is de gemakkelijkste manier, op die manier geeft u ook meer diepte aan de kerstboom. De kerstballen zijn het meest kwetsbaar (als u er echte gebruikt tenminste), dus deze er al inhangen terwijl u nog de kerstlichtjes of kerstslingers moet plaatsen belanden er gegarandeerd een aantal op de grond.

Begin met de kerstlichtjes onderaan de boom te plaatsen. Probeer de lichtjes eerst aan de binnenkant te 'weven' en vervolgens naar buiten toe te werken.

Probeer niet al uw kerstversiering en kerstballen aan de uiteinden van de kerstboom te hangen. Plaats ook kerstversiering en kerstballen binnenin de kerstboom om diepte te geven in interesse op te wekken.

Start met de opvul decoratie (vb goedkope monokleurige kerstballen) gelijkwaardig te verspreiden over de kerstboom. U hebt ongeveer 20 opvul-decoraties nodig voor elke 50-60cm kerstboom.

Mix unieke, speciale kerstdecoratie tussen de basis-versiering. Reken op ongeveer 10 unieke decoratiestukken voor elke 50-60cm kerstboom.

Kleuren kiezen

Een kerstboom met versiering in 1 enkele (vb zilver) of 2 kleuren (vb goud en rood zijn erg populair) kan er heel erg chique uitzien en perfekt op zijn plaats zijn in een kantoor of bedrijf.

Kerstmis is echter ook het feest van de kitsch geworden: alle kleuren en glitters dooreen is helemaal in. En zolang alles goed verspreid is: hoe meer hoe beter (let op dat de boom niet omvalt of de takken niet te veel gaan hangen uiteraard).[Kerstmis en decoratie] [Kerstbomen] [Kerstboom filmpjes] [Home]


spacer

Colman-Schotsmans bvba   Oude Bareellei   2170 Merksem   03/645.2X.XX   info@bloemenschotsmans.be - privacybeleid